Featured Slider

BANANA SPECULOOS BREAD


  Další recept, o který bych se s Vámi chtěla podělit, je tento jednoduchý fit banánový chlebík. Tenhle svůj výtvor jsem si pojmenovala BANANA SPECULOOS BREAD, protože jsem do něj přidala i odměrnu proteinu s příchutí speculoos, výborný je od MYPROTEIN.CZ. Banánových chlebíků najdete na internetu mraky, ale tenhle je doslova originální, přidávala jsem ingredience podle pocitu a tohle z toho vznikla. Byl chutný, vláčný a navíc kaloricky přijatelný, takže naprosté mlsání bez vyčítek. Tady máte receptík:

150g žitné celozrnné mouky
2 střední banány
20g proteinu
5g hořkého kakaa
2 ks vajec
100 ml polotučného mléka
20g čekankového sirupu

   Vše smícháme dohromady, do poloviny těsta přidáme kakao, abychom měly dvě části: světlou a tmavou. Pečeme cca 40 minut při 160 stupních.

Ať Vám chutná!❤



HOMEMADE GRANOLA "NO OIL, NO SUGAR"

Tak tohle si myslím, že se mi povedlo. Domácí granola bez oleje ve fit verzi. A rozhodně lepší než ta kupovaná a nemusíte ztrácet čas hledáním popisku "sugar free". Jak na takovou domácí granolu? Tady máte recept:

HOMEMADE GRANOLA:COCOA PEANUT

↠200g ovesných vloček
20g strouhaného kokosu
20g hořké kakao 
20g čekankový sirup a 20g agáve sirup
70g arašídové máslo
přidej trochu vody podle konzistence, je potřeba, aby se vám všechny ingredience hezky lepily k sobě a držely pohromadě. Pekla jsem na 170 cca půl hodinky, průběžně jsem kontrolovala, aby se mi někde nepřipekla moc.
Nutričně na porci (4Og) B=6g S=17g, T=7g, V=5,5g 


                                                                  AŤ VÁM CHUTNÁ! NEJLEPŠÍ JE S MLÉKEM!❤


Domácí špaldovo-žitný chléb



Od dob, co studuji nutriční terapeutku jsem dost pohlcená čtením složením a výživových hodnot potravin. Myslím si, že trh s pečivem je doslova přemrštěn a když jdete na nákup třeba do Tesca, pomalu nevíte, který chléb si vybrat. Ten proteinový? Slunečnicová, sezamová či ten bez semínek celozrnný? Nejvíce mi vadí to složení! Grrr, jak dokážou do chleba nastrkat takových zbytečných ingrediencí? Nemá cenu ztrácet čas hledáním toho ideálního a raději si jeden kvalitní chléb upeču doma. Pár ingrediencí stačí mít, k dokonalému chlebu a spokojenému bříšku. Proto do sbírky receptů přináším tímto příspěvkem jednoduchý, vláčný a chutný domácí chléb.

Ingredience:

Droždí 15 g
Vlažná voda 350 ml
Olej řepkový 10 ml
Ocet 10 ml
Špaldová celozrnná jemná mouka 190 g
Žitná celozrnná jemně mletá mouka 175 g
Slunečnicová semínka 50 g (do těsta) – libovolné dle chuti
Sůl 2 g
…semínka můžete přidat i jiná, dle preference


Postup přípravy:
1.V míse smíchej vlažnou vodu s droždím (můžete přidat cukr). Pozor na velmi horkou vodu, může dojít k znehodnocení droždí. Droždí necháme pár minut aktivovat, dokud na se nezačnou na povrchu objevovat bublinky.
2.Přidej olej a ocet.
3.Postupně pomalu přidáváme mouky, pořádně zamícháváme, přidáváme i sůl. Těsto bude řídké a lepivé, což je zcela normální. Můžete do těsta přidat slunečnicová semínka, nebo ty, které máte rádi.
4.Přikryjte mísu utěrkou a nechte kynout cca 45 minut. Nechala jsem mísu poblíž topení, tak mi těsto krásně vykynulo.
5.Stěrkou jsem naplnila formu těstem, kterou jsem vymazala olivovým olejem a nechala jsem ještě 20 minut odpočívat. Povrch chleba jsem ještě posypala semínkama. Mezitím si rozehřejeme troubu.
6.Pečeme při 180 °C po dobu cca 50 minut. Po dobu pečení kontrolujeme kůrku chleba, měla by být hezky do zlatova.
(Po obvodu formy by se správně upečený chléb měl oddělit.)

A chléb je hotov! Z mé formy na chleba jsem získala 16 krajíců po 35 gramech. Dejte mi vědět, pokud jste někdo tento recept vyzkoušel, opravdu za to stojí.


Dobrou chuť